30.12.10

Made in BG



Release Date: 01 April 2011
Cast: Hristo Shopov, Zahari Baharov, Koina Ruseva, Lilia Maravilya, Diana Dobreva, Dilyana Popova, John Lawton
Director: Ilian Dzhevelekov
Writer: Ilian Dzhevelekov
Studio: Miramar Film
http://www.themovielove.net/

29.12.10

Откритие!

Много се радвам, че малко преди да изтече тази година направих едно откритие, което спокойно ще обявя за откритие на моята 2010:

А именно: Разбрах за коя класация се пъне Лилето:

topbloglog.com

Coming soon





Release Date: 28 January 2011
Genre: Drama
Cast: Anthony Hopkins, Alice Braga, Ciarán Hinds, Rutger Hauer, Torrey DeVitto, Ben Cheetham
Director: Mikael Håfström
Writers: Michael Petroni, Matt Baglio
Studio: Warner Bros. Pictures

27.12.10

И тя е?


Една прекрасна жена,  родена на днешния ден преди повече от 100 години.



24.12.10

А филмът е?


iMDB

Първоначално за главната мъжка роля е поканен Мел Гибсън, който обаче смята, че е прекалено възрастен, за да изиграе предложения му персонаж. Колко да е бил възрастен на 43...Сигурна съм, че щеше да направи чудесна роля. Не по-лоша от актьорът, който реално я поема. Блестящ :D

14.12.10

Чудесата се правят от хората. Тук и сега.


Днес денят ми започна с това.

Стегна ме гърлото. Задуших се и ми се дорева. Ама силно. После ме хвана бяс. На човек понякога му се иска да крещи срещу несправедливостите. Знам, че тези случаи са хиляди и се чувствам безпомощна понякога. Не можем да спасим целия свят, не можем да спрем всички нещастия. Това означава ли, че не трябва да опитаме поне...Винаги съм мразила обобщенията, "глобалния" поглед върху подобни проблеми. Винаги са ме потрисали коментари "И какво можем да направим ние".

Знаете ли колко струва живота на това дете? Колкото лъскавата кола на някой мутрафон. Колкото луксозната вила на някой наш политик. Колкото тоалетите на попфолк-гилдията. Паричките, с които можете да заснемете късометражен филм за порнографията у нас. Или кофти скапан сериал, поне първия сезон.

Все грозни, тъпи, ненужни неща.

Сигурна съм, че всеки човешки живот струва много повече от всичките гореизброени и както и някои премълчани неща. Оказва се, че това в парично изражение съвсем не е така.

Нека не съвестта ти те лиши от новите ботушки от мола, бутилката марков алкохол в дискотеката, новия ти айпод или фотоапарат, с който да заснемеш красивите мигове в живота си. Защото животът е няколко мига. Нека ги дадем на Сандра. Правото на живот е свещено. Да забравим, че сме в България, където по Коледа ставали чудеса заради пробудените целогодишно спящи съвести или долнопробен PR, за да вдигнем рейтинга на псевдозвездите си.

По това време, и по всяко друго, наистина могат да станат чудеса.

Твоето левче, 2, 5, 10 и колкото можеш да отделиш, са от значение. Сумата е страшна. Когато си сам в една държава, в която бюджет има за автопарка на Парламента, но не и за култура и здравеопазване. Сумата е смешна. Когато са много хората със съзнание.

Това не е молба. Това е просто съобщение. Ако минеш, прочетеш го и не те засегне, продължи към живота си и си помисли за това, че ти все пак имаш такъв, когато за някои той зависи от нелепи неща като наличността по банковата сметка.

А това са номерата на банковите сметки, които биха дарили един живот. Използвайте ги!


Сандра Валентинова Младенова
ЕГН: 8611297052


Сметка в ЛЕВА:
Банка ДСК АД
IBAN: BG10STSA93000018907829
BIC: STSABGSF

Сметка в EURO:
Банка ДСК АД
IBAN: BG56STSA93000018907874
BIC: STSABGSF

Сметка в USD:
Банка ДСК АД
IBAN: BG62STSA93000018907863
BIC: STSABGSF

През ноември е открита  и DMS кампания. Пращайте SMS с текст DMS SANDRA на 17777.

Знам, че всичките тези думи са излишни, както каза Konx Opmax. Излишни са, ако всеки може да почувства истински потребност да направи малко чудо по Коледа и просто да бъде...човек.

И както написа Марти:

“Whoever saves one life, saves the world entire.”


...

13.12.10

А филмът е?





© 2010 - Lionsgate
   Главният герой използва широко известен метод за отключване на чужда кола. Същият метод е тестван от Mythbusters в сезон 2007 и резултатът е: Busted!

П.С. С  две ръце препоръчвам да се гледа. 


Berbo And The Barclays Golden Boot "10-goal"


Когато преди няколко седмици нашият чoвек вкара 5 (пет) гола в мача  на червените с Blackburn, бях двойно щастлива - не само че моят отбор победи, а защото звездата на мача беше именно  нашият човек. Ден след великата футболна среща, бях на един рoжден ден, където обяснявайки ентусиазирано на един холандец как българин е вкарал за Манчестър 5 гола, той, естествено попита срещу кой отбор и аз в еуфория от осъзнаването на факта 6+5=11>10 (а всеки знае какво получава голмайсторът с 10 гола за сезона във Висшата лига), изтресох "Barclays", след което се намериха услужливи участници в дискусията, които да ме поправят, че било срещу Blackburn. Основното, което тогава ме фрасна като светкавица без изобщо да се засегна от тяхното неразбиране, вече е факт! И за пръв път тази награда я държи българин. Няма как да не ми е гордо :))


"Бербатов е първият футболист в историята на Манчестър Юнайтед от Първата световна война насам, който през сезон 2010/2011 г.отбелязва хетрик на вечният враг Ливърпул. На 19 септември Юнайтед побеждава мърсисайдците с 3-2 като и трите гола са дело на Бербатов. На 27 ноември 2010 отбелязва 5 от седемте попадения за своя отбор в мача срещу Блекбърн с краен резултат 7:1. Нападателят влезе в историята на Висшата лига на Англия, след като реализираните от него пет гола във вратата на Блекбърн са най-многото отбелязани от един футболист в рамките на един мач. Той се изравни по този показател с легендата на Нюкасъл Алън Шиърър, вкарал пет във вратата на Шефийлд Уензди, Анди Коул разписал се пет пъти срещу Ипсуич с екипа на Манчестър Юнайтед и Джърмейн Дефоу от миналия сезон при разгрома срещу Уигън."

от http://bg.wikipedia.org


И така, да наредим името на Бербата редом с тези!:

92/93 Teddy Sheringham 22 (Tottenham Hotspur & Nottingham Forest)
93/94 Andy Cole 34 (Newcastle United)
94/95 Alan Shearer 34 (Blackburn Rovers)
95/96 Alan Shearer 31 (Blackburn Rovers)
96/97 Alan Shearer 25 (Newcastle United)
97/98 Dion Dublin (Coventry City), Michael Owen (Liverpool) Chris Sutton (Blackburn Rovers) 18
98/99 Jimmy Floyd Hasselbaink (Leeds United), Owen (Liverpool) Yorke (Man United) 18
99/00 Kevin Philips (Sunderland) 30
00/01 Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea) 23
01/02 Thierry Henry (Arsenal) 24
02/03 Ruud Van Nistelrooy (Manchester United) 25
03/04 Thierry Henry (Arsenal) 30
04/05 Thierry Henry (Arsenal) 25
05/06 Thierry Henry (Arsenal) 27
06/07 Didier Drogba (Chelsea) 20
07/08 Cristiano Ronaldo (Manchester United) 31
08/09 Nicolas Anelka (Chelsea)  19
09/10 Fernando Torres (Liverpool) 22




11.12.10

А филмът е?

photo: IMDb

Един филм за извънземни, в който всички извънземни с изключение на  1, са CGI. По време на снимките са направени шест варианта на финала, а звукът, представляващ "езика" на извънземните е създаден с помощта на...тиква.


Вчера господарстваха Nightwish El & Миленка.

10.12.10

А филмът е?

©Twentieth Century Fox Film, Universal, Miramax

Актьорът, изпълняващ главната мъжка роля, събирал останалите актьори да играят ръгби в свободното от снимки време. Според  него така щели да се сплотят като екип и да работят по-добре заедно.

Вчера пиха водица от Извора на живота (The Fountain, 2006) Lu, Nostro & Bungle  :)


9.12.10

А филмът е?


© 2006 Warner Bros.
 
 Режисьорът първоначално избира Брад Пит за главната мъжка роля, както и доста нашумяла по това време актриса за женската. След откриване на явно непреодолими различия между вижданията на двамата за продукцията, Пит отива да снима Троя, а режисьорът избира други двама актьори  да изиграят двойката.

2.12.10

На романтиката с носталгия


Някак в нашето модерно ежедневие не остана място за нея, г-ца Романтиката. Неслучайно е госпожИЦА.
Но романтиката в наши дни вече я няма. Отречете и ще ви разцелувам. Но я няма, каквото и да кажете.

Вече никой не ходи на кино, за да се целува на последния ред. Повечето от нас ходят на кино, за да пишат ревюта после или щото са прочели, че някой филм е готин. И наистина отиват на кино, за да гледат филм. Да не говорим, че рядко на мъж му хрумва да те заведе на нормален филм, вместо на някой с кървища и много патлаци.
Вече никой не се целува и в градинката пред блока. Повечето хора се натискат по скъпите си коли, взимат си стая в хотел или директно си водят гаджето вкъщи. И пак става дума за младежи. (Наскоро една колежка разправяше за нейна приятелка, чиято 14 годишна дъщеря спяла с гаджето си вкъщи, в съседната стая). Не че съм „за” изпълненията по пейките, но някак имат своето очарование. И фактът, че си готов да наръбиш дупе или колене в името на общото благо, придава доза романтика, нали?

http://www.kurennoy.ru/
Вече никой не се натиска, награбва, люби и прочие. Всички се чукат. На поразия. И не само на Великден. И никой не стои до гърдите ти, за да слуша сърцето ти.

Никой не мечтае за вниманието и разговорите с човек, когото харесва. Повечето реплики са "Тая как ще я оправя" и "Леле, на този какво му мисля". Общо взето никой не копнее за прегръдките на другия, а за някои други негови...неща. Поне така говорим.

Вече никой не ти звъни по стационарния телефон, за да си говорите с часове, докато ядеш, подреждаш стаята си, лакираш ноктите и т.н. Хич не ме греят 1500те безплатни минути на Глобул. Не са романтични. Просто защото разговор от мобилен можеш да водиш навсякъде. Друго си е да опъваш кабела из целия апартамент.

Вече няма мъже, които носят цвете на среща с жена. Освен ако не са свършили някоя беля и правят мили очи да се измъкнат. Но пък има жени, които не се радват на нищо по-малко от палто от норки...И на малко мъже им хрумва, че някой би се зарадвал на открадната от съседния двор хризантема.
Няма мъже, които отварят вратите на жена, даже наскоро един мухльо щеше да ме стъпче в метрото. Кавалерите са мъртви.
Вече никой никого не изпраща до вкъщи в приятното опиянение на късната доба. Всички се возим пияни в жълти коли срещу скромна парична сума. Прощалните целувки вече не са пред входната врата, а на вратата на таксито.

Дори децата не мечтаят Дядо Коледа да им донесе играчка, а искат мама и тате да им купят телефон/компютър/плейстейшън.

Жените вече не се изчервяват без руж. Да плъзнеш ръка под полата й на първа среща изобщо не е табу. И за никой не е ненормално. Даже да окажеш съпротива е признак на задръстеност. Да изчакаш достатъчно, за да си легнеш с някой, който те вълнува, значи, че си кестен. И това далеч не е акт на сближаване. общо взето, запознанството често се случва след акта (на сближаване?). И още
  • Ако не си я опънал на първата среща има два варианта – 1. тя да си помисли, че си гей, щото е готина, а ти не си й се метнал; 2. да те помисли за смотаняк, който дори не се е пробвал.
  • Да му кажеш, че не си лягаш на първа среща си е живо доказателство, че си супер зле, така че повечето жени не се церемонят дълго. И какви ти пеперуди, те са умрели още с първото му нескопосано свършване, когато ти си викала в бясна симулация.
Вечерите отдавна не са време, в което влюбени двойки се държат за ръка по улиците. Много по-яко е да седят в задимени заведения и да си издухват взаимно дим в лицата. Никой не ти казва "Добре, ще се радвам да те видя". Всичко се свежда до "OK, C U".

За любимия човек вече не е повод за радост уговорката за среща. Ако откажеш, той винаги може да позяпа мач, после малко порно и да заспи в алкохолни изпарения. Също така за жените вече е все по-сложно да се вместват между футбола, срещите с приятели и заградените с бодлива тел граници на модерното понятие „лично пространство”. Мъжете пък се мъдрят между посещението при козметичката, висенето в мола и разни други занимания, които имат за цел да покажат, че тази жена е независима и има свои интереси.

http://www.kurennoy.ru/
Къде изчезна радостното тупкане в гърдите в очакване на среща? Слагаш я просто в графика – вторник – среща с гаджето, сряда – излизане с момчетата/момичетата, четвъртък – посветен на някое хоби, петък – среща с гаджето навън, събота – проспиваш половината ден, какви ти срещи, вечерта е за пиене, неделя – спане, кафе, висене пред копма, вечерта ще поиграеш на някоя игра/ще си правиш козметични процедури. Всичко е така разграфено, че ми се повръща. И къде е романтиката в тоя казармен строй, където ако нарушиш горния график на партньора си и недай си Боже искаш да имаш повече време в него, рискуваш да се окажеш лепка? Всички измпулсивни желания да се видите неочаквано или да го/я изненадаш, може да завършат катастрофално.

Освен това отдавна никой не се сгодява/жени. Дали, защото са чули, че като се ожениш сексът свършва? Всички живеят с години заедно, създават деца, купуват дома на кредит, задължително и кола, с която пътуват в провинцията през уикендите. И са щастливи, нищо не им липсва. Сега ще ме парирате, че любовта няма нужда от подписи, документи и формалности. Но романтиката има нужда от един важен жест, от един въпрос, един отговор и малко щастливи прегръдки през сълзи. А не от рационалност и приказки за модерно съжителство. Любовта и романтиката не могат да бъдат модерни. Могат само да се модифицират и изкривяват.

Всичко, което ми остава е да помечатя за старомодна любов, прашна романтика, извадена от нафталина и...малко пеперуди в стомаха на двама.