6.1.11

Too White, Too Tall, Too Beautiful - WTF?!


Носят се разни приказки за новата Клеопатра - Angelina Jolie, във филма на Scott Rudin, който се очаква да е готов през 2013 и освен всичко друго, слуховете твърдят, че ще е в модерния напоследък 3D формат.. Слухове или не, африканските братя вече са скочили много сериозно срещу Анджи - цитирам:

"I don't care how full Angelina Jolie's lips are, how many African children she adopts, or how bronzed her skin will become for the film," Shirea Carroll wrote in an editorial for Essence.com.
"I firmly believe this role should have gone to a Black woman...What's next?

Била прекалено бяла. Малко факти.
Продукцията от 1963 е един от най-скъпите филми в Холивуд - според iMDB - Adjusting for inflation, this is one of the most expensive movies ever made. Its budget of $44 million is equivalent to 297 million dollars. Оставям ви да си сметнете сами горе-долу gross-а.

Box Office
Budget:$44,000,000 (estimated)
Gross:$48,000,000 (USA) (January 1970)

Всички тия милиони не са ги вкарали братята африканци, сигурно защото Клео е била пак прекалено бяла -  Елизабет Тейлър - най-известната Клеопатра - не прилича  много на африкански чедо също, но това не пречи да е една прекрасна царица.
Мирише ми на расизъм и дискриминация този път от страна на чернилките. Не съм расистка. Ха-ха.  Но когато им се даде право на глас, някои хора прекаляват. За щастие през 60те са били още в борба за прословутите си права, иначе Лизи щеше да играе Клеопатра само при условие, че е намазана с черна боя Щъркел за селка печка.

Още:

While experts can't say with certainty what Cleopatra looked like, physically speaking, Jolie is probably not the most historically accurate choice. For starters, she's probably too tall, beautiful and skinny, according to what historians now know.

Значи, да изберем баба Яга за ролята!
Лично аз няма да отида да гледам филм с чернокожа и грозна Клеопатра, колкото и достоверен да е той. По-добре да направя един тур през Филиповци. При другите, които прекаляват, когато им подадеш пръст да ти отхапят ръката.
Не съм чула филмът да има претенции за историческа точност и издържаност. Това е изкуство, за Бога. В изкуството няма строги стереотипи (точно затова е изкуство, а не история, математика или архутектура), има различно, иновативно, разчупено мислене, има различен поглед, има движение, развитие и ексцентричност в определени граници. Трябва ли да напъхаме всичко в рамки, да се заснемат едни и същи филми по един и същи начин и с едни и същи като визия и градеж на типажи, за да се каже, че това е истински филм? Моля, моля. Не говорим за документална продукция. Тези ги оставете на National Geographic и историческите канали.

Аз съм 'за' Анджелина като Клеопатра. Страхотна индивидуалност, която смятам, ще стои страхотно на екран в тази роля. 'За' една разчупена визия на египетската мръсница!35 comments:

Точка said...

Може да изберат не съвсем чернокожа, а по-тъмнокожа и хубавица, не се ядосвай. :)
Вече гледахме творчески подход и Орфей като негър.

Anonymous said...

Еее, знаеш ли какъв филм щяхме да направим, ако аз и Вал бяхме режисьори? :D Щеше да бъде реалистично-натуралистичен исторически шедьовър. Щяхме да покажем как Клео се къпе в мляко ;) и след това как 7-8 здрави черни роби-нубийци я сушат :) .... с език. Така е било, какво?

Цветовете на зданиците е все тая, важното е да има :D

bozho said...

Знае се, че Клеопатра е от династията на Птолемеите, които са македонци (от ония, старите ;), не от сегашните :D )

Та едва ли е била много тъмна, освен в помислите си :D

أمل said...

Дразня се от такива тъпотии. Една от най-очарователните актриси била забележете - прекалено красива, бяла и прочие...Тия класификации ме убиват. Трябва значи,дебелогъза, мазна, черно-синя африканка с двугодишни расти да е по-подходяща?
Освен това, каквато и да е историческата истина, Клеопатра е останала като символ на красота и женственост. Никъде не пише, че трябва да е черна, ниска и най-вече - афро. Да си гледат работата. Единственият филм, за който съм напълно съгласна а арументите, отхвърлили една актриса в полза на друга, е за Фрида, където избират Селма Хайек, въпреки, че според слуховете кандидатка за ролята била самата Мадона.

eder said...

Какво ще кажеш за Леонор Варела.

أمل said...

Lammoth, виж това, може да е полезно за филма ви :))
http://www.mamapop.com/wp-content/uploads/2010/08/whoopie-goldberg-annie-leibovitz-bath.jpg

أمل said...

eder, тази мацка не ме грабва особено, да не говорим, че поставена до Джоли е като селска мома :)

أمل said...

тази Клеопатра би била твърде сладникава - ето ти я
http://machetera.files.wordpress.com/2009/10/023696_999908862640-leonor_varela.jpg

а знаем, че Клеопатра е била всичко друго, но не и сладникава, Клеопатра е сила и индивидуалност, при това ярка, а не тип латино певица :)

Nightwish El said...

И според мен Анджито ще е хубава Клеопатра. Пък ако се понаплиска и с млекце...
Ама тя е малко войнствена и няма лесно да се даде току-тъй да я увият в килим!
:)

أمل said...

Точно защото е войнствена, много бих искала да я вида като Клеопатра :)

Nightwish El said...

Аааааа и аз искам да видя как ги натупва всичките!

Ае, Наде - тоз мейл дето си го изтипосала там, проверяваш ли го?
:)))

أمل said...

ъъъ кой мейл?

Nostromo said...

Упи за Клеопатра!!! Стра`отно! :D

Абе да ви кажа Анджито е екшън героиня - освен ако не се спуска от лебедка в гробницата на Клеопатра, по никакъв друг начин не й виждам името до това на владетелката на Египет. А и да ви прилича на Клеопатра? Всъщност малко мяза на баба ми Калиопа като млада. Тя ходеше с такъв кок.

Nostromo said...

Ай стига бе, сложих един линк и ми взе коментара за спам. :(

أمل said...

ахахах спокс, изкарах го от там :))
ами да ти кажа...все пак за този филм се говори, че щял да представи под друг ъгъл историята - що да не се спуска от лебедка Анджито? особено ако е без гащички :))))

и като стана дума - тая скулптура съвсем ме навежда на размисли - къде й е било афрото на Клеопатра? и марморът - Too white! :D

Nostromo said...

Именно, няма афро-черти, т.е. джукестата Анджи отпада! :D

ПП. Може да са нямали черен мрамор.

Nightwish El said...

Спамер такъв! :)
Аз отначало като прочетох Too White...и си мислех, че Снежанка ще коментираме...
:)))

eder said...

Клеопатра не е въртяла меч,а е била царица.Ако е била прекалено войнствена едва ли би свалила всички тези мъже,които са виждали толкова много жени,в смисъл,че ако се къпеш в мляко би трябвало да си нежна може би.

أمل said...

eder, не казвам, че е била войнствена, а че аз си я представям като жена с характер, а специално Анджелина Джоли има точно такова излъчване - силно, някак хем женствено, хем настоятелно като присъствие :)

сега за млякото и дебелината на устните няма сми~ да говорим - в това не се крие женствеността и нежността на една жена, нали? има много други неща, които са от значение;

аз искам да видя Клеопатра с Излъчване, ама силно, и със стрелящ поглед; ако е била просто една женка, нежна, мила и кротка, точно по този начин е нямало да бъде царица дълго и да има толкова много мъже, при това - какви мъже! :)))

eder said...

Най-вероятно е имала изключително силно излъчване,понеже май е била с дълъг нос.

أمل said...

Я! Мислех, че само у мъжете дългият нос е впечатляващ :))))
Амо ако съдим по скулпутрата, май да, имала е бая нос. Над властна издадена устна. Имам една позната, която има дълъг, леко гърбав нос и тънки устни, ама тя не ми се струва заради тия си атрибути да има мега якото излъчване..:)

eder said...

Може би защото при мъжете някои пропорционалности са прави.Уж.

Nostromo said...

Аз предлагам Моник, защото е мощна, което говори за силен характер, а и оскаровата й роля издаде необичайно як пестник, с който е можела да о(за)мае всички владетели на Рим, ако са й били на една ръка разстояние. :D

eder said...

Твоята позната е като Нешка Робева май.

Nostromo said...

Всъщност, като се замисля сериозно, най-подходящи са Ан Хатауей или по-добрия вариант - Пенелъпи Круз. Като първа тяхна резерва - Габуре Сидибе.

Nostromo said...

Мтака, явно трябва да се примиря с факта, че на едно подсъзнателно ниво съм спамър... :(

أمل said...

Nostro...моля ти се, уби всичко детско в мен :DD

Anonymous said...

ностро, говорим за Клеопатра, а не за Кинг Конг баси :D :D

Нади, благодаря за снимката, аз я разпечатах и сега отивам до тоалетната за малко :D

Anonymous said...

АХА!
А сега се обадих на директора!

Надинка и Ел си обменят мръснишки снимки по мейла!

Не ги е срам :P

أمل said...

само не обиждай Кинг Конг! това ми е любимият филмов герой от мъжки пол :D
и на се бави с млякото!

أمل said...

направо клипчета менкаме, кли-пче-та!!! :DD

Anonymous said...

Надинкe, харесваш най-много Кинг Конг, защото му е най-голям, нали? :D :D :P

أمل said...

защото има големи...пръсти!!!

Nightwish El said...

Обсъждахме вероятността да се направи млечно-еротичен трилър с г-ца Габуре в главната роля.

Наде, ако кажем, че сме коментирали илюстрирането на разкази на Бредбъри, никой няма да се заинтересува. Мъже!
:)))

أمل said...

Дай да им признаем, че всъщност обсъждахме визии и локации, за да им помогнем с гореспоменатия от Ламот филм, който ще правят с Вал :D