5.5.10

Ужас. Морал и предсразсъдъци.

Днес попаднах на тази невероятна група във Фейсбук: ПИСНА МИ ОТ ПИЧКОПОКЛОННИЦИ ДЕТО ВДИГАТ АКЦИИТЕ НА СМРЪДЛИ!!! Не ми харесва caps-a, но запазих оригиналното изписване :)

Сега, със сигурност тази група я е създала някоя жена, на която й е писнало гаджето/мъжа й да си криви врата след нафуканите полуголи шаврантии по улиците, докато тя му кърпи у дома скъсаните чорапи. Не може да е друго. Не съм чула мъж да се оплаква от това, че някоя жена е прекалено разголена, прекалено гримирана и прекалено разкрепостена (освен ако не говори за дъщеря си).

Тази сутрин пък като излизах от метрото видях група ученички, излезли в междучасие от близкото училище. Взеха ами акъла, а и ченето ми висна. Високи токчета,  къси поли, прически тип настръхнал таралеж, гримът - от Менсън, даже имаше една мис с черна рокля с гол гръб. Малко беше попропуснала факта, че гол гръб наистина означава гол гръб, а не презрамки на сутиени с дунапрени. Както и да е, всяка от тях стъпваше гордо, като по пътека, застлана с едри зелени банкноти. Или най-малкото с червен килим. Направи ми впечатление, че няколко мъже проследиха целия този парад с неприкрит интерес. И нееее, нямаше никакво неодобрение в погледите. И дааа, тези мъже бяха достатъчно възрастни, за да бъдат бащи на тия девойчици (не съм сигурна, че думата е уместна поради корена, от който произлиза). Но девойчиците се изкискаха доволно от това трудно заслужено внимание.
Сетих се как преди време една позната тийнейджърка от описания тип имаше връзка с женен мъж и обичаше да разказва на висок тон как заради нея той щял да напусне жена си и двете им деца. Да се смееш ли на нея, да му набиеш ли шутове на него?

Общо взето цялата работа не само е жалка, а е и плачевна. Не че преди не е имало такива неща. Имало е, от както свят светува си ги има. Но някак стават все повече приети за нормални. Да спиш с десетина момчета преди sweet sixteen вече май е всеобщ закон. И ако са момчета пак добре, ако са батковци - става, ама  чичковците вече са в повече в тая крехка картинка.
Сигурно ще разберете защо постоянно казвам, че не бих искала да имам дъщеря. Трябват много усилия да опазиш крехкото си чадо от чалга-културата и свободията (демек - нашенската пародия на свободата). Как да обясниш на детето, което прохожда в общуването, че да се облечеш като уличница, за да те забелязват мъжете, не е най-добрият начин да бъдеш харесван? Как да стане след като то само забелязва извитите вратове след късата пола на съученичката си, чиято майка няма подобни скрупули, че да й потърси сметка как се облича. А как пък да обясниш, че тия мъже с изкривените вратове са едни комплексирани задници, които мислят само с по-долната си глава, защото вероятността в нея да има мозък е много по-голяма, отколкото такова вещество да се намери в горната? Да не звуча сексистки, но като стане дума за това, няма мъж, който да не проточи лиги, нищо, че после ще каже "Ебати к*рвенията". Никой не би имал нещо против да трие после три тона ярко розово червило от оная си работа зад някоя градска тоалетна. По-яко е отколкото да ти духа жена ти вкъщи, нали. А после се питай защо тя вече ти казва да си духаш сам.

После...накъде вървяло обществото, младото поколение, държавата...Ами - натам.
Докато има комплексирани пичкопоклонници, ще има и нажустрени мърли. Ще има и порно с малолетни. И чалга песни с лирическа героиня другата.  Ще клатят дъщерите ви по пейките. Ако са достатъчно талантливи в кифлеенето - по задните седалки на  лъскави джипове.
Това е. Кръговратът на съществата.
Каквото търсенето - такова и предлагането.

Снимка няма да слагам. Ето тук може да се насладите на невероятни изпълнения без ограничения.

16 comments:

Ondine said...

Остаряваш!!! :P

p.s.всеки ден в къщи има "скандал" относно облеклото на дъщеря ми,да не говорим за тв-то,приятелките и какво ли още не ;)

أمل said...

Хахахаахах по-скоро май не съм била млада, щото никога не съм разбирала младеж-та :D

bampi said...

Истината е грозна и жалка, а аз имам дъщеря и съм буквално ужасена при мисълта какво ме чака...

bozho said...

>"Сетих се как преди време една позната тийнейджърка от описания тип имаше връзка с женен мъж и обичаше да разказва на висок тон как заради нея той щял да напусне жена си и двете им деца. Да се смееш ли на нея, да му набиеш ли шутове на него?"

Определено само шутове не са достатъчни. Трябва нещо по-тежко и ръбесто.

>"Никой не би имал нещо против да трие после три тона ярко розово червило от оная си работа зад някоя градска тоалетна. "

Мммм, напротив. Всъщност, повечето от мъжете, които познавам, или биха избягали, или биха забили шамар на въпросната пикла с тоновете червило.
Не отричам, че за съжаление онези другите ги има предостатъчно.

>"Докато има комплексирани пичкопоклонници, ще има и нажустрени мърли. "

Тук малко се измества фокусът.
Не е проблемът в комплексираните пичкопоклонници - такива винаги е имало и ще има, ами в "културата", която упорито се насажда от години и за съжаление успя да проникне навсякъде, разяждайки всякакви остатъци от някакъв обществен морал.

Уф. добре че дъщеря ми си пада по "металургията" и мрази кифлите.
(То въпреки това все съм на нокти де :) )

ПП
Бе аз съм ясен, ами ти от коя пещера изпълзя с тия древни предрасъдаци :D

Ирония Идиотова said...

Тотални акселерати! Аз пред тях изглеждам като малко селско девойче, понесло стадо кози за паша, радващо се на единствената си абичка. Плашещо е, честно.Не само визията, а всичко.Дъщеря ми все още се радва на кецове и книжка.Пу-пу, да не и е уроки. Ама то от мен зависи, нали?!?!
:)))))

أمل said...

Хора, да са ви живи и здрави, дано ги опазите от тая свинщина, в която живеем.

Божо, моята пещера може да се окаже по-дълбока от твоята, не питай старило, а патило :D

Калта ни залива отвсякъде, но си спомням как преди години (завършила съм само преди 6!) в моето училище имаше твърде малко такива симидени кифли и никой не им се кефеше, освен чичковците, които ги причакваха зад училищната ограда.
А сега са масово навсякъде. И чертаят модел на поведение, който доста силно се налага. Плашещо е.

Unknown said...

Absolyutno sum suglasen s teb. Hubava, mnogo hubava statiya. Dobre, che izvedoh dushterya mi ot BG!!!

Lu said...

Един Уго Чавес или Фидел ни трябва на нас, иначе трудно ще стане. :D

Н.Никифоров said...

Разбирам възмущението на всяка думичка, която си написла тук. Имам дъщеря на 15 и съм премислил и преболедувал всияко това. Единственото което може да се направи е пример и диалог. Изправил съм се пред цинизма, пред чалгата, пред фалша...какво друго ми остава?

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ said...

Мегабрутален пост. Хареса ми :)

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) said...

Преди 15 години беше още по-зле, затова съм оптимист :)

Ancho said...

идно, дви, три, четири, пет, шиест, седием, осим, дивет, дисет, идинайси, дванайси....айдиии
http://lh6.ggpht.com/_VWJ5OgGzfbU/S-MBi1vnAII/AAAAAAAA6vw/OxTNetHL9Sk/s800/P5056504.JPG

أمل said...

Леле, какво е ставало тук :))
90 гласа? 812 посещения :о

Unknown said...

Много хубава статия. Позволих си да я кача в "свежо", за я прочетат повече хора.
А иначе и ние с почти 15-годишната ми дъщеря често спорим за облеклото и грима. Но засега успяваме да постигнем разумен компромис.

أمل said...

Благодаря, Мариянка. Това е доста сериозен проблем, на който често се гледа с лека насмешка. За съжаление много хора изобщо не виждат проблем в това, което се случва с младото поколение с всяка изминала година :(

Anonymous said...

Ама и ти един език вадиш... май си се повъртяла около ˝кифлите˝ по-дълго