29.11.10

Той си Калинка вярваше*


Винаги съм се учудвала на човешкото дебелоочие и на факта, че хората могат да бъдат безкрайно нагли в постъпките си. Има толкова много хорица, които те гледат в очите и се правят на най-висша класа ангелчета, а зад гърба опашката пошляпва, копитцата потропват... И ако има нещо по-гнусно от лъжата, то това е лъжата в държавен мащаб. Маминото детенце Калина Илиева била излъгала за дипломата си. Това е мекият израз. Истината е, че тя е фалшифицирала „Берлинската” си диплома и не просто й се губи магистърската степен, ами и бакалавърската се е затрила някъде по пътя от татовото коляно към държавните пари.


"Кой?! Аз ли да лъжа? Дипломата си е истинска, на немска хартия е напечатана, на пишеща машина Olimpia!"

Снимка: БГНЕС
Цялата ни държава е фалшива, та за една диплома ли да се тюхкаме, а. Но не това ме вълнува. Интересно ми е колко трябва да си безочлив и неморален, за да лъжеш толкова на едро като и без това никога нищо не остава скрито-покрито? Или трябва да си невероятен тапир. Да беше по-скромна да фалшифицира някоя дипломка от Благоевград или Свищов, можеше и да мине метър. Но да признаем, че жената се е целила високо – немечката диплома е по-респектираща. Но не и когато е фалшива. Чудя се, ако това се случи в нормална държава, каква присъда ще се полага за такава измама? У нас е ясно. Никаква.

Моме Калино, изчакай година-две и излез с диплома на докторант от ПУТКА! Тате може да ти уреди още по-добър пост тогава. Да подгряваш пърдящите възглавнички на президентО.


*Българска народна песен


7 comments:

Valkocompany said...

Тази е за панделата.

أمل said...

и според мен е, ама все пак сме в Булгаристан...

Ancho said...

Като каза за фалшивата държава - в последно време ми се налага да превеждам, изкарвам и тн разни документи. Всеки път когато се наредя на някоя опашка си мисля, че най-добре е да си ги направя сам, хем време, хем пари ще спестя, хем и ще станат по истински. :)
А иначе Калинка ме кефи - явно не е първата от семейството, успяла по този начин , щтото такива груби мурафети ги правят само най-успелите и най-тарикатите в родната ни действителност. Другият вариант е просто да е просто една тъпа путка, която сега се чуди - ма как така се разбраха тези неща? Въййй ибаси и интернета, ибаси и нещото .Тъжно, но факт.

bozho said...

Германската полиция се е заела със случая - за германска диплома става въпрос все пак, та Кикито май ще гризне дървото.
Ако беше фалшифицирала българска диплома, още щеше да си развява байрака.

Anonymous said...

абе тая си е направо рецидивист - първо дипломата, после "болестта"/бременността...
тя че си е смотана курветинка на тати, ами къде са гледали шефовете й, като от самолет си личи простотията...
и докога разни пикли, вместо да разнасят кафета в баничарниците, ще удрят токчета по министерските коридори, а?!!

bozho said...

то това е още по-страшно:
http://19min.bg/news/8/28168.html

أمل said...

ужас...това пък ако е вярно, направо си купувам самолетен билет, еднопосочен, за възможно по-далечна точка...