2.2.11

Бъдеще, здравей, здравей!

Или аз съм изостанала от тенденциите или тенденциите са стресиращи. Вече силиконови фльорци ще се правят на сватбени агенти и фолк бургии ще ни учат на стил. Интересно ми е коя булка ще се навие да вземе Златка да й организира сватбата? Сигурно и тази, която би се учила на стил от Андреа. Няма такава държава. Порнографията е навсякъде, а уж била забранена със закон. После няма да е трудно да си отговорим за въпроса Къде сме ние и Защо народът ни е неграмотен. И как така се е случило, че осемгодишните не знаят таблицата за умножение с 1 дори, но знаят имената на всички тежко напудрени псевдоартисти, които въртят баджаци по телевизията на Митко Пайнера.

Защото живеем в държавата на проститутките, милицаите и дебелите вратове.
Бъдеще, здравей, здравей! Ти светиш така ярко и оптимистично, че ми се ще да хвана и аз T2 и - навънка. В името на младото поколение и бъдещите такива, иска ми се силно да вярвам, че Човек се формира преди всичко от семейната си среда и след това от останалата част от обкръжението. В противен случай бих предпочела да се самокастрирам вместо да отгледам някой член на бъдещето светло гей-чалга-силиконово поколение.

Амин.




20 comments:

Violka-Antevasin said...

Мдам!
Хахах, а ти за Златка не се тревожи, сигурна съм, че ще има клиентела...

Една депутатка бе казала (цитирам по памет) "Има само два изхода за България, Терминал 1 и Терминал 2" Скоро ще ни преброят (точно каквито сме си стадо ов'се) и ще си проличи изходът. Хм..."Бъдеще" много интересна дума... Но все пак... трябва да има надежда, не сме само ние зле, хайде сега. Целият свят полудя!

أمل said...

Знам аз, че ще има клиентела. Всичко знаем защо се котират тия подобия на жени - щото има кой да точи лиги след тях. Затова и младежите побесняха, тийнейджърките ходят облечени и нагримирани като уличници. Толкова ни е културата. И всичко оправдаваме, че било човещинка. Да ми обясни някой каква човещинка е да си напълниш компа с голи снимки и порно със силиконови бомби. От цялата тая цигания много нормални жени изтрещяха и се докараха до там да приличат на фолкаджийки.
А че целият свят е полудял - полудял е. Но у нас е просто трагично :/

أمل said...

Освен това пак правим всичко със закъснение, без мярка. То и в Щатите имаше бум на силиконките по плажа, ама той си замина още в края на 90те. Вече и порно актрисите им не си слагат тикви под фланелките. И в тая работа хората вкараха стил и мяра. А ние докрасихме, та вместо да се изпишат вежди, се бодат доста очи.

Violka-Antevasin said...

В този случай всеки си носи отговорността, като толкова им стига ума, нека си слагат, и кукувичо перо да си забодат. Мен толкова силикона не ме дразни, какво правят хората с телата си, си е тяхна лична работа. :) Обаче дразни ме посредствеността, дразни ме това на което 'учат' малките подрастващи все още чисти душици. Малко е трудно майка ти и баща ти, като надуват там разните чалгарки, детето да вземе добър пример... нали :)

أمل said...

Именно. Разбира се, че всеки е свободен да прави каквото иска със себе си. Но е отвратително това, че подобни простотии се налагат като стереотип на поведение, което дори се толерира по този начин. Как един подрастващ може да разбере, че това е пълна деградация, ако всички около него го приемат за нормално..

أمل said...

И тъжното е, че познавам майки и бащи, които не надуват чалги, но това не предпазва детето им от простотията, която го залива отвсякъде.

Violka-Antevasin said...

О, да разбира се, че има и такива! Но там е и до изпитание на духа и характера на човечето.
Може би трябва някак да се приеме всичко това, защото съм на 98% сигурна, че никъде няма общество, в което всички да мислят и правят еднакви неща. Какво имам предвид, че винаги ще има подобни спорове ( не е точната дума), дали ще е за силикона, дали ще е за чалгата, дали ще е отричането и плюенето на бг продукции... Такива неща винаги ще има, защото хората са с разностранни интереси,дори и тези интереси на нас (лично) да не ни харесват. И тук се сещам и за идеята на "Откат" - "много говорим, нищо полезно не вършим. Много говорим, ала не се чуваме!"
Днешна България е изтъкана само от празни приказки, въздух под налягане.

أمل said...

Права си, но не смятам, че да имаш позиция и да говориш за нея, са празни приказки :)
Вярно, не мога да направя кой знае какво, но се надявам, че има повече хора, които имат ценности и са над тия простотии, за които става дума по-горе. И аз определено бих предпочела да празнословя, но не и да мълча по темата.

Засягаш болната тема за бг киното и изкуството изобщо - ами да, знаеш ли, че циците на фолкпевиците струват повече от бюджета на някой проект като Откат, например? Или колко са смешни бюджетите за кино? Смея да кажа, че предвид базата и средствата, с които разполагат тези хора, за да осъществят някоя своя идея, са смешни. Не можеш да направиш мега яката кино продукция само със субсидията на държавата и подкрепата на БНТ. Рекламодателите са незначителен положителен поток във финансите на подобни продукции у нас. И тук кръгът се затваря, защото се чудя - липсата на пари ли е проблемът или наличието на проблем е причината да няма пари?
Но е факт, че парите в тая държава потъват като в къртича дупка. Никога не е ясно колко надълбоко и при кого точно.

Anonymous said...

ииибреее!

айде на гюбека!

Друс друс!
:P :D

Violka-Antevasin said...

Мисля, че не ме разбра правилно.:)

أمل said...

Струва ми се, че те разбрах :)
просто съм подпалила повече от нужното :D

Kal4o said...

Право думаш, сестро :D :D
Алилуян /нещо като алилуя на арменски/ :D :D

Violka-Antevasin said...

Достоевски много често обичал да казва на младите търсачи:
“Възвисете духа си и формулирайте вашия идеал”.
Nadinka ти си чудесна! Радвам се, че има такива хора като теб, които все още не са напуснали България!

أمل said...

Уважаеми Калчо, да разбирам, че трябва да се оплачем на арменския поп :D :D Къде се загуби напоследък? Няма те по блоговете!

Violka, много мили думи, благодаря ти :) Аз съм от хората, които въпреки всичко милеят за родното и няма опасност да напусна страната, така че има надежда :Р Never lose hope!

Unknown said...

Много добре си го написала ... и аз се надявам семейната среда и възпитание да са основополагащи, все пак две щерки имам и лошо ми става като си представя, че в тази фолк - силиконово - проститутска среда ще трябва да растат! На където и да се обърнем все техните муцуни и атрибути ни се навират ... вече като модни икони и от националните ефири .. аман от чалгизация:))

أمل said...

И аз много се надявам, че има начин да си опзи човек децата от тази масова порнография. Макар че със сигурност е много трудно. Представям си как детето прекарва по 6-7 часа в училище, където е подложено изцяло на такива влияния. Следващите няколко часа прекарва самичко у дома в занимания - каквито прецени. И го виждаш вечер преди да заспи...Сложно. Преди всичко у човек май трябва да се възпита самосъзнание, което да поставя мембрана между него и влиянията на средата.

Точка said...

Трудно е, да. Опитваш се да му формираш някакво правилно мислене от първите му дни и да го направиш човек. Обаче то не вирее само у дома си. Практически го виждаш най-малко от всички, особено ако работиш и виждането не е пълноценен контакт, защото и то, и ти, си имате някакви задачки и занимания. Не можеш и да го контролираш всяка секунда къде е, с кого е и какво прави.
Средата, в която е през повечето време, обикновено е агресивна и е възможно здравите устои, градени с обич и грижа от теб, да се пропукат или изобщо да не издържат. По ред причини - по-податливо на манипулации дете, страх да не бъде аутсайдер, някакъв срив в крехката му все още психика ...
Вниманието, доверието и многото разговори с него са някаква, макар и не 100%-ва застраховка.

أمل said...

О, така е. И знаеш ли, много често съм виждала точно деца от чудесни семейства да нямат такива устои...Вероятно не защото родителите не са успели да ги възпитат у тях, просто наистина много зависи от самосъзнанието на човека, защото децата също си имат такова. Понякога то няма нищо общо с това, което си се опитал да му дадеш. Характер се гради до доста късна възраст, но човек се ражда с такъв.

Detelin Markov said...

Няма да пиша дълъг и безсмислен коментар, защото съм съгласен с теб!

Стеф said...

Напълно съм съгласна с теб. Все едно прочетох своите мисли и страхове за бъдещето. Разпространението и рекламата, които дори медии, които наричат себе си сериозни, дават на чалга културата у нас е отвратителна и ме вбесява всекидневно.