31.3.10

An Education



Няма да правя ревю на филма. Просто съм на вълна грешки и драмата беше точно в целта.
Carey Mulligan безспорно изигра перфектно една 16 годишна девойка с мечти за френско кино и джаз. Е, явно не достатъчно добра, за да вземе Оскар, но все пак.
Мацките на 60те са жестоки.
Мерзавците личат от пръв поглед. Да не ставам сексистка, но не случайно тази дума няма форма в женски род.

Париж може да се превърне в най-ужасното място, ако си с неправилния човек.
Грешките на младостта винаги ни правят по-силни. Защото се случват точно в момента, когато високомерно сме вирнали нос и обявяваме на света, че сме зрели и искаме да живеем по-истински от останалите заблудени в коловоза.
Важното е да не ни пречупят, а напротив - да ни дадат стимул да се преборим за правото си на щастие.

И понеже обикновено хората смятат, че умните се учат от грешките на другите - не е съвсем така. Тревата у съседите винаги е по-зелена, както по-глупави са и постъпките им.

Прелъстените и изоставени малки момичета също са бърсали сълзите на своите приятелки, когато на тях се е случвало, а след това са мислели "На мен няма да се случи, това е [голямата]  Любов".  Резултатът е размазан грим по младата кожа. И малка мъдрост за цял живот. Обучение, при което винаги имаш шанс за поправка, както в университета. Стига за второто препитване да се подготвиш добре и да не мислиш, че ще се оправиш някак.

Интересно е какво предлага Google при търсене за грешки:


3 comments:

Nightwish El said...

Ахаххахх - това с Гугъл ме довърши...
Права си за мацките от 60-те. Но бих добавила и тези от 70-те...
:)

Maria Pepeldjiyska said...

Много хубаво си го написала, филма наистина е много приятен и нежно някак направен...но пък чак за Оскар не е ролята, ама то пък и на Сандра бълок ролята е доста семпла, явно тази година просто си е слабичка.

أمل said...

Да, Nightwish, невероятни са :)

Пепеляшка, така е. Темата е банална, но филмът е красив :)