30.9.10

160 години Mr Jack


Чичо Джак стана на 160. У нас това събитие се отбеляза от някои с изложба, но пък празненствата започнали от...Син Сити - от SIN CITY започва началото на празненството, което обещава да е нетрадиционно, стилно и с много подаръци за ценителите на тази класна напитка, се казва ето тук, а аз лично се питам колко класни са класните любители на стилния Джак, ако ще запиват не къде да е, а в Чалга Сити? Anyway. Изложбата е интересна, има 3D филмче за историята на Джак, снимки на стари плакати, на фабриката, стотици бъчви, чакащи да се налеят и да набъбнат щастливо, има колекция бутилки Джак от различни години, вежливо предоставени от Пламен Уискито, както и гордо полегналата върху червена възглавничка една госпожица от  юбилейната лимитирана серия, която ще бъде внесена у нас в скромната бройка от 2400 бутилки, всяка с уникален номер, който можете да регистрирате на сайта на Jack Daniel's.

Ако google-неш Jack Daniel, излизат около 11,400,000 резултата. Разбира се, веднага научаваме, че това  е марка уиски от Тенеси, веднага след това идва уикипедия, която осведомява, че не се знае със сигурност кога точно през септември е роден Джак Даниел, "таткото" на едноименното уиски, но пък знаем, че последните му думи са били "One last drink, please!", докато умирал, отровен от инфектирания си пръст. Ранен смъртоносно, нанасяйки шут на сейфа, понеже не можел да се сети комбинацията. Имал проблеми със запомянето. Може да е било от сутрешните питиета :)
Като не знаем датата - празнуваме рожден ден цял месец.

Позабавлявах се с факта, че според една статия на уикипедия Mr Daniel е роден някъде през септември 1846, а в друга - 1850.
Друг слабо известен факт е, че майка му е починала през 1847ма...Ако се доверим на първата статия, поизпуснали сме честването на 160 годишнината му с има-няма 4 години. Излиза, че освен точната дата, май има вариации и на точната година, да не навлизам в подробности как очевидно майка му го е родила 3 години след кончината си... Предлагам, да празнуваме рождения му ден 4 години :))
Някои източници му приписват десет братя и сестри, други - 13. Мистерията е пълна.
Най-важното е, че само на 16 (ако сметнем, че през 1866 е бил на толкова?) години вече е произвеждал любимото уиски на половината свят.

С интерес научавам за Jack Daniel's® Barbecue Sauce, марината и прочие сосове. Шок.
Следват страноприемници, автосервизи и дрогерии със същото име. Като капак на любопитството ми идва невероятната възможност да follow-на Jack Daniel в Twitter!

Ето малко снимки от изложбата. Замазани са, но надявам се ме разбирате и ще ме извините...изложбата е на уиски все пак!
И ако сте пропуснали, днес е за последно, на Раковска 125, до 19 часа.








9 comments:

Unknown said...

...one drink please!! :)))

Nostromo said...

Ожаднях! :D

Ирония Идиотова said...

Само на 1.06 пия такова нещо. Ама как го пия, ухаааа...
Пък и днес фемилито Флинстоун празнувало 50 години. Чичко Гугле ми каза, когато търсех най-новия модел вибриращо устройство;)
:))))

أمل said...

какво си търсила пак, палавницеее? краставици ли? вибриращи ли? аууу ;D

Nostro, да сипя по едно?

Anonymous said...

Наздраве! :)

Kal4o said...

Гъл - гъл :D :D

أمل said...

наздраве :)
гъл-гъл? ам-гъл? :D

пияниците са много изобретателни хора - доказателството - тук
http://www.youtube.com/watch?v=v3kFXh7zlbw

Nostromo said...

Ти па по едно. Ма айде не се скръндзи така деее... :D

أمل said...

айде няма деее, по две ще сипя :)))
пък и едно вино коментирахме преди време!