13.10.10

Злоб[однев]на тема на деня?


Злобната тема на деня се оказа откриването на университет в Перник. Казах преди няколко часа, че няма да изказвам позииция по темата, защото всичките ми познати се постараха да ме залеят отвсякъде със злобно-циничните си коментари относно това как Бойко прерязал лентата на ПУТКА или как Перник официално отваря своята ПУТКА.

Само едно ще кажа - университетът се казва Европейски политехнически университет, т.е. ЕПУ. Така че "анализаторите", които стигнаха до там да разгръщат теории за ПУТКА-та са се пообъркали и явно нямат друга работа освен да търсят сеири. Което на свой ред показва, че макар някои от вас/нас да не са завършили скандалния университет в Перник, а някой многоуважаван такъв в столицата, все така им/ни липсва елементарна култура.
Не съм пристрастна, не съм от Перник, не ме вълнува този университет и няма да записвам там второ вишУ, перат ли се пари, замесен ли е Бойко, какво леке е това върху българското образУвание... Има далеч по-фрапиращи и сериозни проблеми и в образователната ни система, и в държавата като цяло, че да седна да се смея с ръка на корема, че видите ли, абревиатурата на Пернишкия университет била еди каква си. Освен белег на ниска култура и търсене на евтини сеири, това не може да сигнализира за друго. Българщинка.
Ех, така да бяхте седнали да се тюхкате, че няма пари за родното изкуство, че същите тия по-уважавани университети, които нямат нецензурни абревиатури, нямат пари за отопление, че реорганизират занятия, за да не затворят съвсем, че нямат база, че изобщо методите на преподаване са на нивото отпреди 70 години. Но не. Няма ли полови органи в новината, тя не е интересна и се забравя след 2 секунди.

Не знам как някой не спомена, че планово абревиатурата на ВТУ щяла да бъде ДУПЕ (Държавен университет “Св. Патриарх Евтимий”), но псоле решили да е скромното ВТУ? Честно казано, на ДУПЕ-то ми трябват гащи, както и на ПУТКА-та, нали? Само че тогава половин народ не си написа в статусите тая звучна дума, която пълни устата така приятно, чийто синоним мъжете обичат да използват за натокани мацки и откъдето, в крайна сметка - всички сме излезли преди определен брой години. И където често ни пращат родните управници, но ние също така си мълчим като същия този полов орган и кротко се превръщаме ние самите в един такъв, в който всеки се облекчава както намери за добре.

Гражданска позиция не означава само да посочиш с пръст и да се изхилиш на някой сеир. Това даже няма нищо общо с каквато и да е позиция.

Хайде да решим истинските проблеми в обществото и тогава да търсим под университета - пут...така де - под вола - теле?

П.С. Заклевам се, че ако още някой ми прати линк към тая велика новина, ще го стисна за гушата. Четете си пернишките вицове и не ме замесвайте в селтащината, която прелива отвсякъде.

Хайде, и дано някога влезете в някое елитно място. Като например ПУТКА.

П.С.2. Сигурна съм, че някои тайно завиждат сега на перничани, защото ако едни се борят цял живот да прекарат няколко минути в ПУТКА, тия нахалници ще могат да прекарат там цели 4-5 години :)


Edit:
Няколко дни по-късно от statcounter-а личи, че хората все още усилено ссе вълнуват и търсят ПУТКА и ДУПЕ дори в Google.


 

5 comments:

Nostromo said...

Е, това си беше като статия от Любослава Русева. Много издържана и с неподправено чувствУ за хумУр. :)

Разбира се, не съм съгласен, че, ако наистина университета се беше спрял на това име, с тази абревиатура, си е за смях и още как, но, след като е само слух, елементът на българската простотия нямаше как да не присъства пълнокръвно.

Във всеки случай, ако проблемът беше само в ПУТКА-та, а не под път и над път в тая ШИБАНА държава, щях да съм един от много щастливци...

أمل said...

Любослава Русева? Ех какъв комплимент :)))

Мдам, именно, все правим от мухата слон и раздуваме измишльотини само и само сеири да има. Хляб и зрелища има ли, нашенецът е щастлив до безумие. А проблемът е така дълбоко, че наистина ще се окаже, че изходът е само един - Цариградско, Терминал 2 и това е.

Anonymous said...

еее, кандидатствах и ме скъсаха в ДУПЕ-то, но пък влязох в ПУТКА-та. Какво зубрене ще падне там :P

أمل said...

абе lammoth, мъжете първо опитват да влязат в ПУТКА, и ако чак толкова не им се удава, тогава се пробват в ДУПЕ бре...:D

Philip Danchev said...

Това май си е по отколешна традиция по тези географски ширини... Кой ти гледа проблемите - две бири и чалгата на мах, пък ако има и някой университет да му се чепати насреща - кеф, бацеее! Ама така е, когато немалко от сеирджиите са плод на рабФАК...