14.6.11

Sofia Rocks, Sonisphere Sucks

Днес, 14 юни 2011 г. по независещи от Болкън Ентъртейнмънт причини и след инструкция от притежателя на лиценза за фестивала Sonisphere за територията на България, се обявява, че фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011, планиран за 21 юни 2011 на Национален Хиподрум Банкя е отменен.

Пълната цена на билетите ще бъде възстановена на всички, закупили си такива, на касите на Eventim от утре 15 юни 2011. Всеки може да получи съответната стойност на билета си в касата, от която той е закупен. Билетите купени он-лайн през www.eventim.bg ще бъдат възстановявани в централния офис на Eventim на адрес София, ул. Доспат №43. Всеки, който няма възможност да отиде до централния офис на компанията може да напише имейл на адрес info@eventim.bg, за да получи повече информация за различните възможности за възстановяване на сумата. Краен срок за връщане на билетите 15 юли 2011г.

Болкън Ентъртейнмънт се извинява на рок феновете за причиненото неудобство.
С това съобщение точно седмица преди чаканото от месеци музикално събитие, става ясно, не само, че Slipknot са отказали участие във фестивала, но  че такъв изобщо няма да има. Повечето ми приятели в момента беснеят из социалните мрежи по този повод.

След грандиозния успех на Sonisphere 2010, когато The Big Four и Rammstein направиха фурор като напълниха стадион Васил Левски, тази година организаторите смениха локацията и очевидно полакомени, лежащи на миналогодишните лаври, надуха цените на билетите най-безочливо. Приказката, че лакомо дупе кръв с*ре явно от Болкън не са я чували.

Да видим сега колко ще бъдат коректни при връщането на парите за закупените билети, както и дали ще си оправят сметките с всички, участвали в организацията на събитието.

Balkan Entertainment, we're watching you!


26 comments:

bozho said...

И защо след голямия успех миналата година на Sonisphere, тази ни прецакаха!

أمل said...

нещо ми изчезна поста за момент :)

така стана, щото много се излакомиха, надуха цените, продадените билети са такава смешна бройка, заради която Мейдън няма да се разхождат чак до тук, а ще им е доста по-лесно и изгодно да си платят неустойката

bozho said...

Вярно беше позачезнал :)
Иначе там си пишел всичко.

Ами лакомията до там води.
Дано да е за пример и за други мераклии за огромни печалби

Точка said...

За Slipknot стана ясно още преди седмица, че на същата дата имат участие в Германия. Тук се мънкаше, че нямат още никакъв сигурен отказ и пропадането на феста е "може би" и т.н.
Чувала съм от старите хора една много мъдра приказка: "Лакомо дупе кръв с@ре". Ако двата феста бяха обединени или билетите за проваления - на половина, резултатът щеше да е друг.
Имат много здраве от феновете, миналата година за малко по-малко пари два дни слушахме и гледахме двойно.
Предпочетох да си купя билет за 8-ми юли - не само, че цената му е далеч по-разумна, а и петте групи си заслужават.

أمل said...

кофти, защото подобен фестивал щеше да се превърне в хубава традиция, а сега хората ще си променят леко мнението и доверието в такива неща
дано си спазят уговорката и върнат парите

أمل said...

Точе, това е приказката на място, така е. Цените на билетите бяха невъзможни, аз лично не си купих билет и само за Slipknot съжалявах, че ще пропусна, но те още миналата седмица обявиха на официалната си страница, че няма да дойдат в България...Ако то Болкън са се мъчили да замажат, много грозно.

. said...

На 8-му джулай ви идат Джудас и Уайтснейк, нидейте рива, има бая сносни концерти лятото - поне за масовия слушател, за мен ще има нещо прилично едва есента :)

сори за изтрития коментар, моля да се изтрие, ама в него пропуснах половината граматика

أمل said...

Аз отивам на Elevation и - надявам се - на Spirit of Burgas.

Точка said...

Аууууу troubadour, ако и това на 8-ми юли не е прилично и половина, не знам кое е. :D

За есента и аз си осигурих една стара любов, чичко Удо. :)

. said...

Аз само се глася за Таря в Пловдив и Амон Амарт в София.
Бтв, Каварна пак удрят яко, ама тия Арч Енеми много ми бъркат в центровката, та само вторият ден с Opeth представлява някаква по-примамлива хапка за мен :)

Иначе знаят ли се вече групите за Бургас?

أمل said...

Skunk Anansie + Deftones. На мен повече не ми трябва от Spir(i)t-a.

Точка said...

+ Kultur Shock :) Ще ги слушам всички от мамината тераса. :)

frog and roll said...

Ми къде го забравихте Моби, бе?! А? :))

أمل said...

за Kultur Shock не знаех :)
не сме забравили Моби, просто аз не са ми приоритет :Р

Nightwish El said...

И аз съм за Моби и за терасата на Точето!

пп. Не се наядоха ейй....лакомници
:)

أمل said...

на тая тераса има ли повечко място? ще нося каса бира :D

Змей said...

Ня'а съ косиш, на СпирТ-а ще се ходи. ;)
А че е грозно и жалко - ясно е. Аман от такива изцепки.

أمل said...

аз много се точа за тоя Спирит! дано не мине котка път и на него :DD

. said...

Спиритът е сериозна работа, как е тръгнал до някоя друга година ще си е баш конкурент на сръбския EXIT, тъй че едва ли ще го повали нещо.

أمل said...

редно е и ние да имаме вече такива мероприятия! аман, все едно сме по-малко хора и по-малко фенове :D

. said...

Не сме по-малко фенове, ама се по-бедни фенове, което прави поддържането на такива традиции трудно. Ма поне Каварна и Бургас засега държат фронта.

Аз обаче да питам ше има ли място на парапета на терасата на Точка... нема съм много нагъл, ще остана само за Култур Шок да фръгам гюбеци и да си вея кичарата.

bozho said...

Ще срутите терасата бе!
Ще влезете в новините преди спирита :D

Точка said...

Божо, тя е изпитвана неведнъж, ще издържи. :D И място ще се намери, сърце да е широко, само да успея да се добера тогава до там. :)

Alhzar said...

С чиста съвест казвам, че ти си поредният блогър на мушката ми! :D - http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html

أمل said...

благодаря, Nezzo, почувствах се и аз като част от групата на "старите кучета" :D

за съжаление, от няколко седмици насам blogger ми е обявил бойкот и в някои блогове изобщо не ми дава да публикувам с профила си, затова не мога да отговоря при теб :/

Alhzar said...

Няма проблем! Коментарите никога не са били задължително, за мен е важно да ви усмихна и напомня кои сме.