27.7.10

ГлоГул плюе СОС

Според GLOBUL обществената поръчка на Столичната община за предоставяне на мобилни услуги за общинската администрация е с нагласени предварително условия, така че да обслужват определена компания.
Поръчката е за 7 200 карти за мобилни апарати, а стойността й по прогнозни изчисления е близо 1 милион лева.

Затова от GLOBUL призовават Столичен общински съвет (СОС) да преразгледа обявената обществена поръчка.
В официално писмо до председателя Андрей Иванов GLOBUL настоява да се проведе заседание, на което отново да бъде обсъдена процедурата за избор на мобилен оператор.

"Към момента условията на търга на Столична община обслужват интересите само на един възможен кандидат за доставчик на мобилни услуги и създават съмнение за непрозрачност на обществената поръчка. Толерирането на един мобилен оператор е фактор, който ограничава конкуренцията в сектора, вреди на обществения интерес и противоречи на разпоредбите в Закона за обществените поръчки", се посочва в писмото.

Налагането на дискриминационни условия при провеждане на обществени поръчки също е въпрос, който оказва негативно влияние върху развитието на бизнес средата в България.

GLOBUL желае и да получи ясна мотивировка на условията и критериите по проведената от Столична община тръжна процедура, се казва още в писмото.

С подаването на жалба до Комисията за защита на конкуренцията и на официално писмо до кмета на гр. София - г-жа Йорданка Фандъкова, GLOBUL се надява, че ще бъдат взети всички необходими ответни действия, които да осигурят прозрачност на обществената поръчка за предоставяне на мобилна телефонна услуга на Столична община.

В случай, че поръчката не бъде преразгледана, GLOBUL ще се обърне към всички компетентни органи на местно и европейско равнище, за да даде публичност на проблема и да потърси правата си.

Статията се намира тук.

Много ми е интересно с кои очи, ако мога да използват този израз, точно Глобул търсят права и бизнес климат, и лоялна конкуренция, че и справедливост даже? Такава велика наглост не мога да проумея.

Очевидно е непериятно да си от губещата страна.
 Чудя се дали на тях им пука за хилядите жалби до КЗП, които валят ежедневно от прецакани хора, които не са си чели договова с лупа или напротив - носили са лупата, чели са, но се оказва, че нейде има някое спаружено членче, което не е в тяхна полза?
Искат прозрачност. Ами дайте такава на вашите потребители и клиенти, келеши такива. Тъжничко е да изпуснеш 7 200 нови жертви, които да доиш в следващите няколко години, нали?
И на нас ни е тъжничко, когато плащаме измислени сметки, които отказвате да преразгледате, набутвате ни нежелани "пакети", телефончета, продължавате договорите ни срочно без наше съгласие и всички други цигански номера, които прилагате.
 Ако аз поискам да получа "ясна мотивировка на условията и критериите", по които формирате фактурата ми, причините, поради които ме задължавате да подпиша двугодишен договор или няма да ми предоставите услуга, ще ги получа ли, уважаеми мобилни доставчико? Причините, поради които можете да лъжете, както си искате и винаги сте си приготвили вратичката за изход от ситуацията?

 По-голяма смешка от тази не бях чувала скоро. Честно казано, надявам се КЗК да отсвири ГлоГул подобаващо. Не ми пука дали другата мобилка е платила на някой под масата, за да ги изберат.
ГлоГул да мрат в кофите, задушени в собствен сос.

4 comments:

Kal4o said...

Всичките мобилни [полеви болници] оператори са мухльовци!!!!
Точно преди 30 мин. преподписах договора си..... :D

أمل said...

Аз планирам как да прекратя моя и да се метна от трън та на глог...

Dani said...

Прозрачност в конкурсите трябва да има, пък ако ще и да са само между трите оператора, чиито условия и отношение към клиентите са почти едни и същи... Единственото решение на проблема с мобилните оператори е да се ползват колкото се може по-малко. Така хем бойкот, хем си по-малко зависим от милионите им (ненужни) услуги и вероятността да те метнат пада.

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) said...

Аахаха, ебаси как звучи - глогул плюе сос :DDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDD DDDDDDDD
Аз съм на прима от десетина години, много е тъпо :)))