5.11.10

Мъдрост на деня

Теза:

Приятел в нужда се познава.

Доказателствена част:

Точно в момент, когато повечето хора около мен са се отчаяли от човечеството или посоката, в която върви светът (и аз включително), момент, който за мен продължи доста дълго и ме доведе до крайност да отрека човешкото у човека, да не говорим за способността му да бъде искрено и състрадателно същество...Something happened.

Насред нищото на пустинята да ти се изсипе хладен летен дъжд. Nice, a?

Появяват се хора, които без да те разпитват и да ровят в личната ти емоционална повърня, и най-важното – без да си ги молил за нищо подобно – правят всичко възможно да те измъкнат на светло.

Приятел, който изпълнява и най-щурата ти идея, родена от алкохола в кръвта ти или по-скоро от адреналина на малкото кръв в алкохола ти :D

Приятел, който ти се обажда в специална за него вечер, когато ти трябва да си му последна грижа – просто за да попита „Спасчо, как си?”.

Аз, Ал & Ал
Приятели, които изиграват с теб 10 (десет) игри на билярд, в повечето от които ти вкарваш блестящо всички топки, включително черната накрая, в най-невъзможния за вкарване и същевременно – най-грешния джоб.

Приятел, който ти пуска в колата музика, за да покуфееш, защото тайно се надява при тия резки движения мозъкът ти най-сетне да заеме правилната позиция в черепната кутия.
Приятел, който ти праща супер яка песен за настроение в ранното утро и макар че си на друга вълна, песента ти влиза яко в главата и в допълнение получаваш целия албум, изпратен парче по парче в пощата, защото лошите админи са ти забранили всякакви видове чат.

Заключение:

Приятелството донякъде е като онова с виждането на призраци. Легенди се носят, но малко са го изпитали лично. Общо взето приятелите и познатите са така омешани, че понякога се чувстваш като на Хелоуин – върви, че разпознай маскираните от истинските караконджули и вещици. Истинският тест е с чесън и сребро. А за приятелите – some kind of trouble.


7 comments:

Nightwish El said...

:)
Айде поздрав с нещо любимо:

Казва се „приятел пръв”,
но защо е той такъв?
Затова, че пръв полита
В огъня, да те спаси;
Пръв, и без да се запита,
Прав ли си или не си.
Пръв за теб леда пролазва,
Пръв за теб пролива кръв –
Ето затова се казва,
Че приятелят е „пръв”

Ти от отчаянието ми към бъдещето на човечеството ме хвърли да размишлявам, дали имам "истински приятели". :)
Хубави почивни дни, Наде!
:)))

أمل said...

еха, много добро стихче :)

хубав уикенд и на теб, Ел! и не го мисли много, то се усеща има ли ги или не

Ирония Идиотова said...

Аз нямам. Факт. :) Но пък съм най-добър такъв . А това е още по-хубаво. Поне за мен:)
Лятно -есенено да ти е;)

Ondine said...

Имам си 2-ма,3-ма,но аз съм си най-добрия приятел в такива ситуации ;)

bozho said...

За щастие приятелите се срещат доста по-често, отколкото призраците. :)

Колкото и рядка порода да са.

Valkocompany said...

Аз обикновено изпращам връзка за цялостен даунлоуд на целия албум :)

أمل said...

на мен обикновено при подобни линкове ми излизат големи червени букви, уведомяващи ме, че нямам право на достъп до такива места :D