30.11.10

Порно+Проституция=Демокрация?


Многострадалната Геновева, държава на проститутките, полицейска държава, земя като една човешка длан (тази на ББ), кърмилницата на пенсионери, които се избиват за чепка банани, родината на подрастващи, които се вдигат на бунт понеже им било много ученето, държава, от която смучат самозвани експерти-тире-безочливи-фльорци...и май мога да продължа още много, но ще се спра на една конкретна тема по-нататък.

Сигурно повечето от вас са пропуснали едно предаване на Карбовски, в което френски гей режисьор на циганско хард порно обясняваше как правел изкуство.

Арестуваният „артист” беше крайно възмутен от отношението ни и как в България си били позволили да го арестуват и обвинят в ужасни неща, докато по цял сват милеели и благоговеели пред неговите филми. Материал за тези филми артистичният французин събира по циганските гета, където си намира „модели’, които срещу 20 евро се съгласяват да участват в хард порно филмче или в еротична фотосесия. И този интерес към България не е защото нашенските роми правят без пари нещо, от което се изкарват прилични суми, а защото имали интересни черти! Представете си! По-възбуждащи и впечатляващи от френските, примерно. Затова Жан не снимал българи – те много си приличали с французите. Но циганите много се котирали.
Няма да навлизам в подробности как в стаите, които обикновено наемал за снимачни цели нямало дори баня и за какво им били на „моделите” да се къпят...

Та този човек на великото филмово изкуство беше крайно засегнат от липсата на всякакво преклонение пред гения му. Отгоре на всичкото една млада, симпатична прокурорка си беше позволила да повдигне обвинението срещу него и да настоява за присъда...България уж тръгнала по пътя на демокрацията, но нямало нищо демократично у нас. Щом и порноиндустрията била подсъдна дейност! И още – каква лудост било у нас да затворят човек за притежаването на 1 грам кока или хероин. По тази логика половината Франция трябвало да се вкара в затвор. Интересна демокрация имат по френските земи!

Разбира се, беше прав да попита как така е забранено правенето на порно пък се продават съвсем свободно такива списания и има такива канали по телевизията. И как така в законите на ЕС не се забранява заснемането на порно филми, пък в българския - се забранява. Човекът изобщо се чувстваше страшно онеправдан от буквата на нашия закон. И не вдяваше изобщо като му се обясняваше, че у нас е длъжен да спазва нашия закон без значение на какво го е научила демократична Франция. Гей-режисьор на гей-порно. Който наричаше през цялото време филмите си „изкуство”. Какво изкуство има в потните мръсни цигани, които се подпират един друг и после щастливо избърсват ръце в каквото намерят, за да си прибират 20те евро в джоба? Замислих се за „потребителите” на това изкуство. Що за изкривени мозъци...

Но много, много силно се впечатлих именно от това как човекът беше 200% убеден в правотата си и в това, че прави нещо стойностно и красиво едва ли не...На моменти мазната му нахална физиономия плачеше за конски ритник. Евала на Карбовски за професионализма и търпението. Аз бих му разпорила гей-задника със сърп. Ама тъп.

Не мразя гейовете, даже съм доста толерантна предвид какви представители на този „вид” има у нас и по света. Но подобна наглост ме вбесява. Много ми се иска подобни „артисти” да си творят и да се раздват на „изкуството” си в собствените си страни, а не в моята страна. Някак като магнит събираме помиярите от цял свят. Подобно впечатление оставят у мен и чуждите туристи по морето – всичката измет на Европа ака по нашето море. Щото е евтино. И има лесни момичета. И пиене до умиране. Което ме подсети за един интересен материал със заглавие „Държавата на проститутките”. Разказано от една невръстна проститутка:


Източник: http://www.temanews.com

И се зачудих как не съм се сетила по-рано аз! Ами съм загубила толкова години да уча и да се старая да се покача по кариерната стълбичка. Пък то било напълно достатъчно веднага след гимназията да се покача на определен брой ******, за да си уредя живота. Тези жени у нас печелели средно межди 2 и 5 хиляди месечно. Има и да харчат, има и да спестяват. За бъдеще и по-добри дни. И кога ли ще са тези дни? Когато вече не ставаш за „бизнеса” и се оттеглиш на заслужена почивка. Някои от тях дори си намират мъже, раждат деца. И живеят нормално (!?). Тук някой психолог веднага може да разкаже малко повече за това на какъв етап и как се проявяват травмите на едно момиче, преживяло младите си години в лапане на пишки по магистралите или долнопробните мотели. Аз ще се въздържа. Най-смешното е, че половината и даже сигурно всичките труженички оправдават професията си с беднотията, в която са принудени да живеят. Явно не им хрумва да отдадат нещо и на вътрешната мизерия, в която тънат душиците, които нямат скрупули да продават телата си за лесни пари. И в тези жени, които се хилят мазно, поклащайки бедра  и кимат наред, няма нищо трагично, у тях няма нищо от драматичната красота  на Фантин, за тях роман никой няма да напише.

Тази сутрин прочетох интересната вест, че в Германия 80% от проститутките са българки и румънки. Там поне проституцията е законен бизнес и можем да вярваме донякъде на статистиката. Голяма част от белите робини са принудени да го правят, закарани са насила в чужбина, продадени, държани насила и т.н. Това вече е престъпление, което аз лично бих третирала като убийство. Защото е много различно проституирането да е въпрос на личен избор и съвсем друго е да бъдеш принуден да го правиш. Тук замлъкват всички закони и конвенции за правата човешки. Трафикът на хора обаче явно на някои  също им изглежда нормален бизнес, както хард гей порното за Жан е най-висша форма на изкуство.

У нас се счита, че трудът на жриците генерира около 60 млн. лв. годишно. И въпреки, че проституцията е противозаконно деяние, каките щъкат посред бял ден по очуканите ни магистрални пътища, продават услуги по интернет и по бардаците или поклащат задници покрай Лъвов мост под носа на родната полиция, която ни пази...

Но нека да е весело. При тази развита пазарна икономика, движението на стоки, пари и...хора е съвсем нормално и даже наложително. Да се продаде непродаваемото е въпрос на талант. И съвсем не става дума за хладилници и ескимоси.

Общо взето, да заключим, че в това да се чукаш за пари, да се снимаш в порнофилм за пари, както и да правиш порно и да сколоняваш към проституция – няма нищо нередно. Всички ние, които не го разбираме, сме прекалено закостенели, недемократични, консервативни, тесногръди и морално изкривени. Липсва ни бизнес нюх. Както и без усет към голямото изкуство.

И слава Богу.




11 comments:

bozho said...

Лошото е, че държавната политика е такава
Уж да сме туристическа страна, ама за секс и алкохолен туризъм.

Nostromo said...

Много силен текст, Наде!

Сигурен съм, че щяхме да сме процъфтяваща страна, ако политиците ни се трогваха от публицистика, но в нашия случай ще имаме късмет, ако се сетят да отделят малко повече пари за здравеопазване и образование.

أمل said...

Така е, Божо. Но държавата сме ние...Славата сами сме си я създали.
Ностро, мисля, че последното, което вълнува нашите политици, е здравеопазването. Колкото до образОванието, то май не вълнува дори онези, които биха имали полза от него. Сигурно си гледал по новините ученическите протести, как един голобрад пъпчив тийн каза, че учениците били много претоварени и нямали време за нищо, та трябвало да се направи нещо за това. Добре дошло за управниците - най-лесно се "управлява" неграмотен народ...Как да не ме избие за агресия :/

أمل said...

И да добавя - радвам се, че все пак някой е прочел "чаршафа" ми :)

bozho said...

Питай Шаркан какво мисли за държавата :)

По между другото специално за учениците съм съгласен, че са претоварени, поне тези, които учат. А все още има такива.

Програмата е претрупана с излишни неща, а ваканцията наистина е само 1 седмица. По мое време беше 14 дни.

Който ми е чел писанията, не може да ме обвини в пристрастност към неграмотността и простотията, така че мисля, че съм обективен.

Пример - аз съм физик, ( поне по диплома :) )
но твърдя, че по физика се учат много излишни неща за хората, на които това няма да им е професия, а учениците като завършат средно образование не знаят разликата между шуко контакт и обикновен да речем и колко още практически неща, които биха им били полезни.
Да спирам, че много се разпрострях.

أمل said...

Да, съгласна съм донякъде. Учат се излишни неща. Аз съм била от тези, които винаги са учили. Не знам доколко ми е от полза. Но поне знам, че съм направила максималното. Помня една моя съученичка, която преди доста години каза нещо много умно - на въпроса защо по история, философия и литература има отличен, а по другите предмети има посредствени оценки, тя каза, че се старае за нещата, които й влизат в интересите, а другите докарва до задоволително ниво. Ако един човек не може да си изгради приоритети, няма да може да изгради нищо. В гимназията аз записах профилирана паралелка така че учех нещата, които ме интересуваха силно. За другите предмети имаше по-малко часове и съответно те нямаха най-голяма тежест. След гимназията обаче, където учех английски, философия и литература, записах Финанси. Повярвай ми, радвах се силно, че не съм пренебрегвала математиката, която уж по-рано не ми беше толкова важна :)

bozho said...

О, разбира се. Никое знание не е излишно.
И тези, които казват "няма какво да се напъвам да внимавам в тоя час, тези неща не ме интересуват, няма да ми трябват" много грешат.

Unknown said...

Поздравления! Не е дълго, точно е :)

Unknown said...

@bozho - не мислиш ли, че проблемът в повечето случаи е в качеството, а не в количеството на преподаваното?

bozho said...

също

Кръстник Дроселмайер said...

Нито в порното, нито в проституцията има нещо лошо, стига да са узаконени. Когато едно нещо е незаконно - като проституцията например, тя става притежение на престъпността - както е в момента в Бг.