18.11.10

Re:


Уважаеми членове и членки,


Много ми хареса написаното от Точка за потъркването и разни други лъскания, както и идеята за фондация Т.Р.Ъ.Т.К.А. Подкрепям напълно!

Но много ми се искаше нещо да допълня, да дам и аз своя принос към идеята.

Така. Мъжете рядко търкат лампата у дома си. Кво да я търкаш, седи си там на шкафа, свети си, е, вярно, малко потъмняла от времето, ама си е там, нал' тъй?
И не рядко причината за това е, че дуХът отдавна се е изпарил оттам и на негово място има някаква лошо гледаща ламя, която бълва огън и жупел при всяко по-рязко движение от страна на мъжа. Дами, не ме плюйте, просто гледам обективно на нещата. Няма как мъжът да е силно навит да те потърка тук-там, ако ти си се навила на ролки още от 6 вечерта и така седиш на вечеря, после пред телевизора, че и така си туряш в леговището даже. Човекът има и очи. Пък чувствата и желанията не минават само през търбуха, честно казано. Мъжът е сложно създание, той възприема основно визуално, пък после гастрономически. За трети "сензор" не съм чула да е открит у него. Поради предните две често се случва той:

1) да  предпочете да потърка сам себе си; за тази цел се къпе дъъъълго, докато ти скърцаш със зъби в спалнята;
2) да ходи да търка чужди лампи, от които да излиза вълшебен дух, изпълняващ нкачествена духова музика, от която да ти покапе мед на сърцето и душата. И други работи могат да покапят, тъй че – внимателно, моля.

По темата с риболова – и аз обичам да седя с часове изпразнена от мисъл, с празен поглед в плувката. Любимото състояние на много безмозъчни, мекотели и разни други биологични видове. Нека не им го отнемаме.

Относно мачовете – мъъъка, мъка. Ти знаеш ли каква драма е отборът ти да губи? А? Идва ти на ум да намериш въже да се обесиш (на врата на някоя мадама) или да се удавиш (в спирт, по възможност - марков). Ужасно тъжно е, а ти, неблагоразумна жено, нищо не разбираш! В такива моменти трябва да му сипеш да пийне, да го потупаш разбиращо по рамото и да го оставиш да седи сдухан след като премине етапът с псувните, разбира се. И изобщо да не ти хрумва да му говориш колко незначително е цялото нещо и как няма смисъл да се тормози за подобни глупости. Е те тая дума не смей да изричаш по адрес на любимата му игра/отбор!!! Търкане няма да видиш до края на дните си.

Така. Какви търкания е видял във филмчетата по риболовния канал е вече много деликатна тема. Както наскоро казах, мъжете обичат тези филмчета. Там героите винаги свършват сами и то  от солидарност към зрителите си. Как да не ги уважава човек тия хора? Всичко в името на аудиторията! А онези работи, дето си ги разправят пред писоарите, там нещата са много дълбоки. Понякога всичко е въпрос на богата фантазия. Колкото по-малко имаш за разправяне, толкова повече разправяш. Физичен закон, основополагащ!

Мдам. След като изнесох платформата си за това защо според мен у дома се търка само прах по мебелите, но праха и паяжините на благоверната стоят с години недокоснати от...парцал, нека дам предложение как да се излезе от ситуацията. Освен основаването на фондация Т.Р.Ъ.Т.К.А. по идеята на Точка, да основем и К.У.Р. – Комисия по управление на ресурсите, която да разпределя ресурсите по направление на качествените алокации.

Очаквам да споделите идеи и да започнем незабавно с дейностите, необходими за нарастване нивото на търкане на местно равнище, пък при успешна имплементация на програмите можем да помислим и за по-мащабни цели.


Закривам събранието.



17 comments:

Точка said...

Към ролките върви и пеньоарче на баклавички. :) В абсолютен синхрон с белия потник на половинката, обвил космати телеса с предродилни габарити. :)

Ако трябва да съм сериозна и кратка - за непотъркването вината най-често е споделена между двамата, колкото и отстрани да изглежда друго.

П.П. Кой ще е председател на комисията с благозвучното име? :)))

Buksy said...

Защо мъжете оставят капака на тоалетната винаги вдигнат след като си свършат работата? - питат жените. По същия начин един мъж може да попита - защо капака на тоалетната е винаги спуснат!?
Всичко е въпрос на гледна точка.
Ако един мъж беше пуснал същият пост, пишейки за жените и беше разменил "мач" с "мол", и "за риба" с "при маникюристката" поста щеше да има равната по сила и големина, и обратна на посока логика :) Само дето някой щеше да каже, че това е сексистко изказване...
Има много свестни жени и мъже, и много прости такива. Слагането на всички с пишки под общ знаменател е... а, бе, не е!
А относно лампите... понякога е хубаво сам да се погрижиш за лампата си когато е хванала прах от не ползване :)))
Затова равновесието е най-важно - ти потъркай мойта лампа, а аз ще потъркам твоята :))

Maria said...

Хахахах не съм чела предходните изказвания, но тези много ме развеселиха! Подкрепям ги!
Хубава вечер ;)

Valkocompany said...

А аз ще основа зоофилна организация наречена Трътко - Кур.
По идея на Светла
http://www.3animalsextube.com/videos/reanly-angry-deep-horse-penetration/

أمل said...

Точка, Бъкси, разбира се, че сте прави :))) Официално мисля да ви поканя в УС на К.У.Р.!
Идеята на поста е много далеч от слагания под общ знаменател. Други слагания може. Уф, изпростЕх, ама в петък може, нали ми е ден. Общо взето и темата е такава - да поизпростеем. К.У.Р. и Т.Р.Ъ.Т.К.А. са две организации с идеална, напълно благородна цел и в името на каузата, моля да ги подкрепите. Pък аз теми и за мола съм пускала, и за кифлите, и за кандидат-кроасаните. Важното е fun да има ;)

Вал, какви са тия линкове дето даваш? Все са ми филтрирани от лошите админи..:)

Точка said...

Силно се надявам, че който те чете (и мен също), ще схване, че няма и помен от идеи за всичко под общ знаменател и ще възприеме веселата част. :)

Предвид името, не е ли добре да включим в УС и мъже - да не правим работи наизуст. :)))

أمل said...

одобрявам! бих сложила веднага lammoth начело, но той нали се е покрил, крои някакви планове и той, та май ще търсим друг :D

Nightwish El said...

Искате, не искате аз схващам винаги само веселата част.
За друг вид размишления ми трябват указващи табелки, светещи и бибиткащи... :)

И сега още по-жизнерадостно:
Сега като е закрито събранието, настъпва най-търкащата и еуфорична част, нали?
:)))

أمل said...

ти как мислиш? защо не върви дискусията?! хм? щото всички търкат, ама само някои търкат клавиатурата ;D

Nightwish El said...

Аххааахх - пак такъв нюанс придаде...ама те бива в тия тоналности!!! :)))

Аз днес съм под напрежение и ще търкам всичко до което се докосна, докато заблести! Или замучи...
Чистя си работното бюро, да не помислите, че съм хванала в страшна хватка някой ефирен колега...хахх
:)))

أمل said...

добре, че се уточни, тъкмо щях да ти кажа, че лампи се лъскат само у дома, на работното място е малко...неприемливо поради твърде ясни причини :D

Точка said...

Лъскат се на скрито и уютно, може и не само тривиалното у дома. :)
Обаче на работа наистина е леко неприемливо, не всички колеги и шефове биха оценили потъркването като стимулиращо сплотеността и здравия дух в колектива. :)

Надинка е права относно причината за масовото мълчание по въпроса. :)))

أمل said...

I knew it!!! I knew it!
Полъскването, полирането и прочие потърквания помагат са сплотяването само на някои части от колектива и то с временен, кратко- до средносрочен ефект. В дългосрочен план носи неприятности, включая мазоли :D

Nightwish El said...

Наде, направо като Ламот ми прозвуча!
Ако беше споменала пляскане, щях да заподозра, че се е вселил в теб и ентусиазирано шляпа по клавиатурата...
:)))

أمل said...

шляпа...с плавниците даже :D

Nostromo said...

Бе що никъде не пише какви са условията за приемане на нови членове? Плюс това мисля, че нови членове в К.У.Р. не е редно да се приемат, докато в Т.Р.Ъ.Т.К.А. са добре дошли. :D

أمل said...

Условието е само едно и то е в пълно съответствие с Конвенцията за важността на мерките, теглилките, фи-тата и размерите. Донякъде бих се съгласила с теб за новите членове, но ти как предлагаш? Кого да приемем в К.У.Р.?