1.10.10

Vladimir Horowitz



След като всички пияндета почетохме 160тия рожден ден на Jack, аз днес искам да отбележа  107 години от рождението на невероятния пианист Владимир Хоровиц.

Днес за мен ще е един малък празник, озвучен от неговото пиано. Изпитвам нечовешка радост, че има такива огромни таланти насред скапаното човечество.
Владимир Хоровиц е украинец-тире-американец, а родителите му са с еврейски произход. Което ми напомни за един от любимите ми филми, само че там става дума за един друг пианист на име Владислав. Полански е много голям. И потвърждава впечатлението ми, че повечето евреи са страшно интелигентни и надарени хора.

Едно от любимите ми изпълнения на Хоровиц тук.




5 comments:

Nostromo said...

WOW! Не знаех, че слушаш класическа. Руската школа наистина е велика. Лично предпочитам Святослав Рихтер. Имам нещо като пълна дискография на изпълненията му. Струва ми се, че и на Хоровиц имам подобна. Гулд също е неповторим и често слушам Легендарният берлински концерт, който изнасят с Караян.

И съвсем между другото имам цялата колекция на Най-велики пианисти на 20-ти век. :)

أمل said...

Е освен съвсеееем между другото - да изпитам неблагородна завист по повод последното :D

Nostromo said...

Съвсем между другото можеш да си изтеглиш колекцията на части от тук. :)

Вино, Джак... знаеш, че нямам претенции. :D

Valkocompany said...

Музика и уиски е перфектното съчетание.Като голям фен на тази течност пускам една култова статия на Бакалов.Това е човекът който ми отвори очите за класните малцови уискита.
Whisky
http://e-vestnik.bg/9997/whisky-sreshtu-whiskey-shotlandtsi-sreshtu-irlandtsi-kakva-e-razlikata/

أمل said...

Еее,Ностро, и вино заслужи, и Джак :)))
Вал, на чаша класно уиски подхожда класна музика!